Montering af gulve

Er du i tvivl om hvilket type gulv, der egner sig til dit hjem? Så kan vi hjælpe. Vi har mange års erfaring med at lægge gulv og kan rådgive dig imellem de forskellige typer gulv.

Parketgulve

Den helt store fordel ved parketgulve er, at de har en lav fugtighed, og derfor svinder de sjældent ind efter montering. Du undgår altså de revner, der opstår, når massive gulve arbejder. Samtidig er det muligt at lægge parketgulvene i flere forskellige mønstre, fx sildebensparket eller fletparket, og det giver nye muligheder til indretningen.Sidst men ikke mindst kan parketgulve slibes flere gange – dog ikke så mange gange som massive gulve – og det betyder, at de kan holde i mange år.

Ulempen ved parketgulve er, at træet er savet op og behandlet, og derfor får du ikke samme smukke åretegninger som ved massive brædder.

 

Lamelgulve

I modsætning til gulvbrædder og parketgulve består lamelgulve ikke af ét stykke træ, men derimod af en trelagskonstruktion: bunden er ofte af nåletræ, mens midten er en træbaseret plade som MDF, spån eller krydsfinér og det øverste lag er et slidlag af træ.

Tykkelsen på slidlaget er som regel 2-12 mm afhængig af lamelgulvets kvalitet.

Lamelgulvets fordel er, at det ikke svinder i bredden på grund af kernen i midten, der er lavet af en træbaseret plade. Derfor vil der ikke opstå revner, når årstiderne skifter.

Men der er også ulemper ved lamelgulve, og det handler først og fremmest om holdbarheden. Hvis det øverste slidlag kun er 2 mm, kan gulvet ikke slibes, når det bliver slidt gennem årene. Er det over 2 mm, kan det slibes få gange, og dermed forlænges holdbarheden en smule. Derudover er sammensatte gulvmaterialer mere påvirkelige i forhold til fugt; det kan trænge ned til spånpladen, der i værste tilfælde kan svulme op. 

Skal vi hjælpe dig med at vælge nyt gulv? 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud!